Äidinmaitokoru®, ihana muisto imetyksestä. Näin loppui taaperoimetys.

Äidinmaitokoru® ihana muisto imetyksestä

Ystävälläni oli kaunis valkea koru kaulassa, äidinmaitokoru. Omasta imetystaipaleesta voi teettää kauniin muiston kaulakorun, korvakorut, sormuksen, tai vaikkapa käsikorun. Ihastuin välittömästi.

IMG_1473

Äidinmaitokoru® on täydellinen muisto vauvavuodesta!

Kun toinen lapsemme syntyi, muistui ystäväni koru mieleeni. Siitä lähti idea yhteistyöstä kultaseppä Mirka Loukimon kanssa, jonka yritys JasminDesign valmistaa ainoana Suomessa näitä uniikkeja äidinmaitokoruja. Otin yhteyttä häneen, kun minulla oli viimeiset hetket tallentaa äidinmaitoa pakkaseen, nimittäin kuopuksen imetystaival oli tullut päätökseensä 1v 8kk ikäisenä.

Haastattelin kultaseppä Mirka Loukimoa äidinmaitokoruun liittyen.

Mistä sait idean valmistaa äidinmaidosta koruja?

Idea koruihin tuli itseasiassa äideiltä itseltään. Otin ”haasteen” vastaan ja selvittelin valmistusprosesseja ja muutamassa kuukaudessa kehitin oman tavan tehdä ÄM-koruja®. Olen tehnyt niitä nyt pari vuotta.

Onko sinulla henkilökohtaista tarinaa imetykseen liittyen?

Henkilökohtaista imetystarinaa ei ole sillä olen äitipuoli mutta omia lapsia minulla ei ole.

Minkälaisen vastaanoton äidinmaitokoru on saanut?

Äidinmaitokoruista joko pidetään tai niitä inhotaan. Jakaa aika paljon mielipiteitä. Mutta osalle äideistä, jotka ovat saaneet kuulla ÄM-koruista®, koru on ollut tosi tärkeä muisto imetyksestä. Korut kantavat ikäänkuin äidin ja lapsen tarinaa.

Miten äidinmaitokorun valmistuksessa käytetään äidinmaitoa? Mitä muuta materiaalia äidinmaitokoru sisältää?

Maito lähetetään minulle nestemäisenä postitse ja käsittelen sen sekä koruhartsin niin, että niistä muodostuu ”kivi”. Resepti on itse keksimäni, joten sitä en avaa sen tarkemmin ☺️ ÄM-koru® on rekisteröity tuotemerkki.

Äidinmaitokoruista voi lukea lisää www.jasmindesign.fi ja http://www.jasmindesign.fi/am-korut sekä voi laittaa sähköpostia asiakaspalvelu@jasmindesign.fi. Korun voi tilata helposti verkkokaupasta tai uniikkikorut sähköpostilla. Teen mielelläni myös uniikkeja malleja hopeasta ja kullasta (kelta-, puna-, ja valkokulta). Facebook-sivuillani ja Instagramissa @_jasmin_design_ on paljon kuvia koruista.

Mirka Loukimo kiitos haastattelusta! Kiitos uniikista korusta, jonka teit toiveitani kuunnellen.

jasmindesign

 

Yli 1-vuotiaan imetyksen päättyminen

Esikoisen kohdalla toivon jatkavani 3kk saakka imetystä. Alku oli epävarmaa ja kivuliasta, epäiröin riittääkö maito jne. Seuraava etappi oli 6kk ja kuin itsestään tuli 1 vuosi täyteen. Olin aina ajatellut, että yli 1 vuotiasta ei voi imettää, kunnes opin kokemuksesta, että kyllä voi ja on ihan suotavaa jatkaa imetystä, mikäli lapsi vielä jatkaa ja on itsellä mahdollisuus jatkaa imetyshetkiä. Kuopuksen kanssa oli selvää, että imetän pitkään, jos se minulle suodaan. Olin onneksi jo rohkeampi kuuntelemaan vaistojani.

lapsentahtinen_imetys

Kuvalähde: Laktivistiäiti

Vain lapsi ja äiti voivat yhteisymmärryksessä päättää, milloin imetys loppuu. Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee imetystä ainakin 2-vuoteen saakka, ja tämä on itselleni ollut sopiva suunta imetyksen kanssa toisen lapsen kohdalla. Esikoisen imetystaival päättyi luonnostaan 1v 11kk. Olen ylpeä, että vaistojeni kautta olin ROHKEA jatkamaan imetystä yli 1 vuotiaan kanssa taaperoimettäjäksi, sillä vanhoja uskomuksia on vieläkin olemassa. Uskoinhan itsekin ettei yli yksivuotiasta voi enää imettää –  ennen kuin tulin äidiksi. Voi kuinka paljon on asioita, joista ajattelin toisin ennen lapsen syntymää. Ja kuinka viisaaksi olen tullut, kuuntelemalla omia vaistojani ja toimimalla mikä meille on ollut parhaaksi. Empatialla, läsnäololla, tutustumalla ja tuntemalla oman lapsesi tiedät parhaiten.

riittaako_maito

Kuvalähde: Laktivistiäiti

Äidinmaito on parasta superfoodia lapselle. Äidinmaito ei muutu litkuksi, vaan on todella ravitsevaa ja luonnollinen ravinnonlähde. On luonnollista jatkaa imetystä, ole rohkea ja seuraa vaistojasi. Tuetaan yhtä lailla äitejä, jotka eivät imetä, tai äitejä jotka imettävät pitkään. Ollaan kannustavia naisia toinen toisillemme, ja pidetään yhtä. Naisissa ja äideissä on voimaa. Rakastan julistaa positiivista sanomaan pitkästä imetyksestä, sillä se luo hyvän yhteyden äidin ja vauvan välille, parantaa vauvan vastustuskykyä, kehittää lapsen aivoja ja on luonnollinen energian lähde.

imetysfakta

Kuvalähde: Laktivistiäiti

Kikkoja imetyksen lopetukseen yli 1-vuotiaalla

Yli 1-vuotias ymmärtää jo PALJON. Kannattaa siis puhua etukäteen imetyksen mahdollisesta lopettamisesta ja tarjota vaihtoehtoja rintamaidolle. Lapsi haluaa varmasti edelleen tankata paljon läheisyyttä, syliä, yhteisiä hetkiä.

Kuopukseni imetystaivalta lopettelin pienellä ”kikka kolmosella”! Tässä vaiheessa olin itse jo valmis lopettelemaan imetystä. Olin kuullut joskus, että etikkaa voisi laittaa tipan rinnalle, jotta lapsi vierottautuisi rinnalta itse. Kun 1v 7kk kuopukseni tankkasi tiheästi läheisyyttä rinnan kautta päiväsaikaan, ja olin väsynyt tiheään imetykseen – päätin kokeilla tätä ja se toimi.

Olin valmistellut etukäteen, että maito loppuu, että tilalla saa vettä. Tarkoitus oli jatkaa yöimetystä. Viikko päiväimetyksen lopettamisesta kuopus päätti itse, että ei aio enää ottaa rintamaitoa nukkumaan mentäessä (eikä yöllä). Se oli siis hänen päätöksensä ja olin yllättynyt, että imetys pienen ohjauksen avulla loppui näinkin helposti. Itkun kanssa mentiin 3 yötä, kunnes viikon päästä ei enää häntä edes harmittanut, että sai vain vettä yöllä. Imetystaival päättyi 1v 8kk iässä. Läheisyys on jatkunut sylissä ja edelleen leikkii ”vauvaa” ja muistee iloisena imetyshetkiä. Yöuniin tulee edelleen 1 tai 2 herätystä yöllä, mutta yöunet ovat parantuneet, kun yöimetykset jäivät pois. Joskus yöllä pyytää päästä syliin tai vaan tarkistaa, että äiti on saatavilla. Edelleen nukumme yhdessä.

Itse pumppasin maitoa vielä pari päivää talteen, kun imetys oli loppunut. Laitoin maidon pakkaseen ja lähetin viimeiset maitoni Jasmin Design äidinmaitokorun valmistamista varten Järvenpäähän koruseppä Mirka Loukimolle. Vastineeksi sain maailman rakkaimman muiston, kauniin korun, muisto vauvavuosista. Korussa on lisäksi kaksi Swarovski -kristallikiveä; sininen ja vaaleanpunainen muistona molempien lasten imetyksistä.

IMG_2836

Imetys on ollut läheisyyttä, turvaa, syliä, lohtua, ravintoa, yhteyttä, viisautta, elämää, symbioosia. Luonnollista, kaunista, lohdullista, puhdasta rakkautta.

Lentokoneessa, autossa, kotona, kylässä, puiston penkillä, rannalla, huvipuistossa, eläintarhassa, autokaupassa, kahvilassa, vessassa, ravintolassa, häissä, hautajaisissa ja monessa muussa lukemattomassa paikassa.

Kyljellään, istuen, seisten, maaten, lyhyesti, pitkään, maratonina, iloon ja suruun.

1781803_479338005501791_706673856_o

Haluan rohkaista sinua tekemään juuri sellaisen imetystaipaleen mikä on teidän näköinen. Muistoksi voit teettää kauniin imetyskorun.

Äitienpäivä lähestyy ja tässä todella uniikki lahjaidea. Äideissä on voimaa. Imetys on kaunista. Kiitos Jasmin Design tästä ihanasta korusta, aion kantaa sitä rakkaudella.

Itse nautin nyt vapaudesta käyttää mitä tahansa vaatetta, ja imetystopit sain antaa ystävälleni. Kiitollisuudella ja ilolla muistaen ohikiitäviä hetkiä.

Rakkaudella, Ansku

www.sportmama.fi

P.s. Äidinmaitokorun valmistukseen tarvitaan vain muutama ruokalusikallinen äidinmaitoa. Jos sinulla on edellytyksiä äidinmaidonluovuttajaksi sairaaloille mm. keskosvauvoille, niin lisäinfoa löydät ainakin tästä linkistä (TAYS) ja tästä (HUS)

 

Tietoja SPORTMAMA Ansku

Fysioterapeutti, kahden lapsen äiti, yrittäjä, tanssin-ja liikunnanohjaaja. Tule mukaan www.sportmama.fi
Kategoria(t): Raskausaika, Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s