Kehopositiivisuus (Body-Positivity) kaikille naisille omistettu

Kehopositiivisuus

Kehopositiivisuudessa sanoma on, että jokainen kelpaa omana itsenään. Pikku Kakkosen Taavi-Tiikerikin laulaa ”Jokainen on juuri nyt, sopivan kokoinen!” Kauneus lähtee sinusta sisältäpäin.

114439-a-real-woman

Kehopositiivisuus ei ole epäterveellisen ruokavalion ylistystä, vaan itsensä rakastamista ja hyväksymistä, sallimista, kehumista, tuntemista hyväksi. Voit rakastaa itseäsi olit tikku tai kurvikas, ulkomuoto on sivuseikka! Kehopositiivisuus lähtee sisältäpäin. Se voi näkyä ulospäin positiivisena energiana, itsevarmuutena tai ainakin pyrkimyksenä siihen. Se näkyy siitä miten kohtelemme, puhumme ja katsomme toinen toisiamme.

Kehopositiivisuus ei katso sukupuolta, vaikka oma blogikirjoitukseni on suunnattu naisille ja lukijakunta koostuu suureksi osaksi äideistä sekä odottavista äideistä. Kehopositiivisuus ulottuu kaikkiin ikään, kehon ulkomuotoon ja sukupuoleen katsomatta.

tyra

Tyra Banks

Oleellista ei ole kilomäärä, vaan se kuinka kannat itsesi. Painon nousu raskauden aikana ei ole häpeän asia (Huom! Vaan suotavaa!) Ei ole häpeä, jos kilojen pudottaminen synnytyksen jälkeen vie kauemmin kuin olit ajatellut, JOS ylipäätään haluat pudottaa kiloja. Itsensä hyväksyminen ei ole vain painon asia, se on paljon muutakin.

Kehopositiivinen huolehtii itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan ilman ulkonäköpaineita. Hyvä olo tulee sisältä. Ei ole väärin pitää huolta itsestään vaan päinvastoin, manikyyri, kampaajalla käynti tai esimerkiksi vesijumppa virkistää myös mieltä! Kunhan se pirskahtelee onnea ja iloa juuri sinulle! On myös ok olla kotiverkkareissa ja räjähtäneen näköisenä valvotun yön jälkeen. Joskus tekee hyvää vaan olla. Kehopositiivisuus on epätäydellistä! Kun hyväksyt itsesi ja sinulla on hyvä olla.

oprah2 Oprah

Elämässä on erilaisia elämänvaiheita. Kuuntele tämänhetkisiä voimavarojasi. Mieti mistä sinä saat energiaa juuri nyt?

Urheileminen ja muoti on suotava kaikenkokoisille. Nauti liikunnan tuomasta endorfiinista oli se reipas kävelylenkki, uiminen, tanssi, siivoaminen tai ihan jotain muuta! Pukeudu kauniisiin vaatteisiin, joissa tunnet itsesi hyväksi. Piirrä, maalaa, tanssi tai laula.

Ilmaise itseäsi ja löydä oma intohimosi ja tapa toteuttaa sitä. Jos olet väsynyt, järjestä itsellesi aikaa lepoon ja palautumiseen. Jos olet äiti, järjestä itsellesi mahdollisuus nukkua ja levätä. Päiväunia ei turhaan kutsuta kauneusuneksi, levänneenä olet taas enemmän oma itsesi. Tanssi sateessa, käy kuutamouinnilla, laske pulkalla, tanssi sielusi kyllyydestä kun siivoat, hypi vesilätäkössä tai käperry viltin alle sadepäivänä. Tee juuri sitä mistä sinä nautit, ja mistä saat positiivista voimaa. Ota mallia lapsesta, leiki ja ole utelias elämälle!

 

taide

Sinun mielestä sinun ”kauneusvirheesi” oikeasti tekevät sinusta kauniin, juuri SINUT. Itsevarmuus on kaunista. Ole aito. Ole sinä. Älä kysy vaan – Kehtaa! Kehopositiiviseksi voi opetella kuka vaan, aloita jo tänään. Tee jotain ihanaa – mistä sinulle tulee hyvä olo, ja katso peilikuvaasi ihaillen ja kehuen. You become what you think!

Joskus on ihanaa sanoa tuntemattomalle henkilölle ajattelemasi positiivinen kehu. Unohtamatta heitä, jotka tuntee.  Itse pysäytin kerran kadulla naisen, ja kehuin kauniiksi. Hän ilahtui ja kiitti. Tilanne voi hämmästyttää ensin, mutta varmasti jää hyvä mieli molemmille osapuolille.

Pirskahdellaan kehopositiivisuutta jokaisessa värissä ja koossa ihan kaikille aloittaen omasta itsestä. Pidä huolta itsestäsi, olet arvokas juuri sellaisena kuin olet.

Rakkaudella,

SPORTMAMA Ansku

www.sportmama.fi

Ashley_Graham_WOTY

Ashley Graham

ashleyq

beyonceq

Deniseq

 

 

 

 

 

 

Mainokset

Tietoja SPORTMAMA Ansku

Fysioterapeutti, kahden lapsen äiti, yrittäjä, tanssin-ja liikunnanohjaaja. Tule mukaan www.sportmama.fi
Kategoria(t): Raskausaika Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s