Kehopositiivisuus (Body-Positivity) kuinka rakastaa muuttunutta vartaloa?

Kehopositiivisuus

Kehopositiivisuudessa sanoma on, että jokainen kelpaa omana itsenään. Pikku Kakkosen Taavi-Tiikerikin laulaa ”Jokainen on juuri nyt, sopivan kokoinen!” Kauneus lähtee sinusta sisältäpäin.

114439-a-real-woman

Kehopositiivisuus on itsensä rakastamista ja hyväksymistä, sallimista, kehumista, tuntemista hyväksi. Kehopositiivisuus lähtee sisältäpäin. Se näkyy siitä miten kohtelemme, puhumme ja katsomme toinen toisiamme, ja itseämme.

tyra

Tyra Banks

Oleellista on se kuinka kannat itsesi. Painon nousu raskauden aikana ei ole häpeän asia (vaan suotavaa!) On ok, että kilojen pudottaminen synnytyksen jälkeen vie kauemmin aikaa kuin olit ajatellut, JOS ylipäätään haluat pudottaa kiloja. Itsensä hyväksyminen ei ole vain painon asia. Kohtele itseäsi hyvin, pidä huolta myös itsestäsi äläkä unohda kuka olet. Seuraa intohimojasi liikunnan parissa ja syö niin, että saat oikeasti hyvää energiaa arkeen.

Kehopositiivinen huolehtii omasta hyvinvoinnistaan ilman ulkonäköpaineita. Hyvä olo tulee sisältä. Ei ole väärin pitää huolta itsestään vaan päinvastoin, manikyyri, kampaajalla käynti tai vesijumppa virkistää myös mieltä. Kunhan tekeminen pirskahtelee onnea ja iloa juuri sinulle!

oprah2 Oprah

Elämässä on erilaisia elämänvaiheita. Kuuntele tämänhetkisiä voimavarojasi. Mieti mistä sinä saat energiaa juuri nyt?

Urheileminen ja muoti on nautinto kaikenkokoisille. Nauti liikunnan tuomasta endorfiinista. Pukeudu kauniisiin vaatteisiin.

Jos olet väsynyt, järjestä itsellesi aikaa lepoon ja palautumiseen. Jos olet äiti, järjestä itsellesi mahdollisuus nukkua ja levätä. Päiväunia ei turhaan kutsuta kauneusuneksi, levänneenä olet taas enemmän oma itsesi. Käy kuutamouinnilla, laske pulkalla, tanssi sielusi kyllyydestä kun siivoat tai käperry viltin alle sadepäivänä, lue kirjaa, maalaa. Tee juuri sitä mistä sinä nautit, ja mistä saat positiivista voimaa.

 

taide

Sinun mielestä ”kauneusvirheesi” oikeasti tekevät sinusta kauniin. Ole aito. Kehopositiiviseksi voi opetella kuka vaan, aloita jo tänään. Tee jotain ihanaa – mistä sinulle tulee hyvä olo, ja katso itseäsi hyväksyen. Ajatuksillasi on enemmän voimaa kuin uskotkaan.

Joskus on ihanaa sanoa tuntemattomalle henkilölle ajattelemasi positiivinen kehu. Suomessa voisimme opetella lausumaan kohteliaisuuksia.

Pidä huolta itsestäsi, olet arvokas juuri sellaisena kuin olet. Kun pidät huolta itsestäsi, sinusta on enemmän myös muille!

Onko kenelläkään muulle käynyt niin, että ensimmäisen synnytyksen jälkeen arvostaa vaan kaikkia äitejä niin paljon enemmän kuin koskaan ennen? Mikä voima meissä on, ja mihin meidän kehot on luotu on vaan niin uskomatonta. Ulkonäkö on sivuseikka, vain se on tärkeää mitä tunnet, ja miten olet valmis kehittymään.

Rakkaudella,

Ansku

www.sportmama.fi

Ashley_Graham_WOTY

Ashley Graham

ashleyq

beyonceq

Deniseq

 

 

 

 

 

 

Tietoja SPORTMAMA Ansku

Fysioterapeutti, kahden lapsen äiti, yrittäjä, tanssin-ja liikunnanohjaaja. Tule mukaan www.sportmama.fi
Kategoria(t): Raskausaika Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s