SPORTMAMA: 1-vuotias ”vauva”

Ensimmäinen syntymäpäivä

Ajatella, että tämä päivä tuli ja meni. Vuosi on mennyt nopeasti ja siinä ehtii tapahtua jo niin paljon vauvan muuttuessa taaperoksi! Miten paljon mahtuu tuohon vuoteen.

Vietimme kaksipäiväiset syntymäjuhlat. Lauantaina kutsuin ystäviä perheineen kylään. Kakun olimme saaneet tutun kautta ja se oli mieletön. Pikkuneiti sai ensimmäistä kertaa maistaa palan kakkua. Sunnuntaina jatkettiin juhlia perheen ja lähisuvun kesken. Toisena juhlapäivänä tarjolla oli omatekoinen kakku, jossa mangopiltti – muussattu banaani täyte ja vanilijarahka – sokeriton kermavaahto. Pikkuneidin lemppareita; mustikkaa ja vadelmaa päälle.

IMG_9270

IMG_9245

Juhlien jälkeen

Olin hiukan ”naatti” juhlien jälkeen sunnuntai iltana, ja maanantai aamuna kuin jyrän alle jäänyt. Voiko mehubileiden jälkeen olla tälläinen olo? Joku tokaisi siihen ”ettei se tuosta ainakaan kevene, päinvastoin” ! Innolla jään kuitenkin odottamaan näitä juhlia lisää.

1-vuotis neuvola

Neuvolassa 1v tarkastuksessa kävimme kaksi viikkoa syntymäpäivien jälkeen. Perustarkastus ja kolme rokotusta. Voi olla odotettavissa kuumetta tai näppyjä vielä viikonkin päästä. Meille tuli vain hiukan näppyjä. Rokotuspäivänä pikkuneiti oli tavallista väsyneempi ja herkempi, ja nukkui seuraavana aamuna pitkään sekä rokotuspäivänä kahdet päikkärit vanhaan tapaansa (olemme juuri siirtyneet yksiin päiväuniin).

Pituus 78cm
Paino n.10,3kg

”Onpa pitkä tyttö” !

Vaatteissa käytämme kokoa 74-80cm riippuen merkistä. Kallistuu enempi 80cm puoleen.

1-vuotiskuvauksissa kävimme 1v 1kk. Odotan innolla kuvia – neiti oli iloinen ja valloittava. Otimme samalla perhepotretin. www.muksukuvaus.com

Ensiaskeleet ja kävely

1v ja pari viikkoa päälle tyttö lähti kävelemään.  Ollaan kaikki kovin innoissaan, myös neiti itse! Ensiaskeleet neiti hiffasi pari viikkoa ennen kuin täytti 1vuotta, mutta kävely lähti synttäreiden jälkeen oikein sujumaan! Varmat askeleet. Hämmentävää, kun pieni on jo näin ”iso”.

Meillä taputetaan, vilkutetaan, pyöritään ympäri, mennään karkuun ilman vaippaa, avataan ovia, järjestellään kenkiä, suukotellaan, halitaan, luetaan kirjoja yhdessä (varsinkin luukulliset on hauskoja sekä äänikirjat), tanssitaan zumbaa, katsotaan Titinallea, ulkoillaan keinussa ja hiekkalaatikolla, heitellään palloa, kylvetään ja kylvetetään nukke samalla, syödään sormin, kävellään salamannopeasti (mihin se nyt meni?) syödään rintamaitoa, nukutaan vieressä, halitaan ja suukotetaan lisää, etsitään silmiä/korvia/nenää/hampaita, pestään hampaita, tutkitaan valokuvia, leikitään, lauletaan, ja nautitaan elämästä nauraen ja tutkien.

Ja kun äiti kolmena päivänä viikossa lähtee aamulla ohjailemaan omia asiakkaitaan ja liikuntaryhmiä – vilkutetaan iloisesti heipat äidille, kun mummon kanssa on jo kiire leikkimään. Eli alun äitisymbioosi ja ”äiti minä en päästä sinua minnekkään tai huudan kovaa ja paniikissa” on nyt väistynyt ja tilalle tullut äidille vilkuttava tyttö, jolla on kiire leikkimään isin tai mummon kanssa. Yöunille kuitenkin täytyy äiti saada aina. Eli äiti on huipputärkeä nukkumaanmentäessä! Olenkin laulanut tuikituikitähtösen jokaisena iltana vauvasta lähtien. Se on tärkeä hetki molemmille. Päivääkään en vaihtaisi pois. Vaikka välillä väsyttää, eikä omaa aikaa juurikaan ole – tämä on parasta elämässä.

1441504_10151737461385869_1220972393_n

 

www.sportmama.fi

Tietoja SPORTMAMA Ansku

Fysioterapeutti, kahden lapsen äiti, yrittäjä, tanssin-ja liikunnanohjaaja. Tule mukaan www.sportmama.fi
Kategoria(t): Raskausaika Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s