SPORTMAMAN: MULTITASKING MAMA – HAASTE inspired by top model Gisele Bundchen

SPORTMAMAN: MULTITASKING MAMA – HAASTE

Kuva

(Photo: Twitter/Gisele Bundchen)

Huippumalli Giselle Bunchen julkaisi twitterissään kuvan, joka nostatti kohua. Kuvassa huippumalli imettää lastaan, ja samalla hänen ”palvelusväkensä” hoitavat hänen hiuksia, meikkiä ja kynsiä kuntoon. Kuva on herättänyt kohua niin julki-imetyksen takia kuin multitasking ”taitojen” vuoksi. Voiko oikeasti väittää osaavansa tehdä monta asiaa samaa aikaa, kun itseasiassa ei itse tarvitse tehdä muuta kuin istua ja kannatella vauvaa rinnalla? Asiasta voidaan olla montaa mieltä. Itse tokaisin nähdessäni kuvan, että ”olisipa minullakin asiat noin!” Omat multitasking taitoni ovat olleet hiukan erilaisia. Otan kuvan vastaan huumorilla sillä uskon, että oikeasti jopa Giselleltä löytyy arkielämässä todellisia multitasking haasteita äitinä! Hienoahan tuo on, että huippumalli voi jatkaa töitään, kun ”väki” auttaa ulkonäön kohentamisessa! Kelpaisi minullekkin sama hemmottelu!

Kuva

(Photo: Twitter/Gisele Bundchen)

Julki-imetys on ollut esillä. Imetyshän on maailman luonnollisin asia. Se missä imettää, ei katso aikaa tai paikkaa useimmiten, kun osaa tehdä sen hienovaraisesti. Suosittelen muuten lukemaan asiaa imetyksestä (ja sen haasteista!) ennen kuin vauva syntyy. Tämä maailman luonnollisin asia, ei aina ole niin helppoa, kuin miltä se aluksi kuulostaa. Huoli siitä riittääkö maito, ja miten nännit eivät kipeytyisi imetyksestä – pyörii varmasti monen uuden äidin mielessä. Aika on paras lääke tähän, mutta kyllä minä yön pimeinä tunteina kävin monen monta imetysaihetta läpi kännykän nettisivustoilla! (Opiskele siis etukäteen rintapumpun käyttö, sterilisointi, pullon pyörittäjien opas, imetystukisivuston vinkit…..) Odotusaikana sinulla on AIKAA!

Esimerkkejä omista multitasking taidoista. Ennen vauvan syntymää oli ”muka” kädet täynnä. Nyt on oikeasti vauva toisessa kädessä. Mites sitten, kun on toinen ehkä kolmaskin lapsi? Tai koira jaloissa? Huh! Kaikkeen tottuu ja kaiken oppii ilmeisesti 🙂 En kyllä ihmettele, että silloin puhutaankin ”ruuhkavuosista” kun on pienet lapset, usein ainakin toisella työelämä ja yhteinen arki pyöriteltävänä.

Multitasking taitoni:

-Levitän voita leivän päälle ja valmistan aamupalan laulaen, tyttö sylissäni, koska on kyllästynyt sitteriin jo 5 minuutin jälkeen. Ehei 2 minuutin. Yritän syödä aamupalan samalla sohvalla, kun tyttö syö omansa.

-Pesen hampaita, ja tyttö ihmettelee sähköhammasharjan surinaa sylissäni.

-Imuroin ja tanssin ympäri kotia tyttö sylissäni. Tanssi ja lattarit toimii muuten myös nukutukseen!

-Föönään hiuksiani suihkun (!) jälkeen tyttö sylissäni. Joskus kylvetän itseni ja babyn samassa tuokiossa, jos ollaan kahdestaan.

-Pyykkään ja tyhjennän astianpesukonetta tyttö sylissäni. Yhdellä kädellä voi tehdä paljon! Silti toivon usein, että olispa neljä kättä….

(Kyllä ! Sylivauva! )

-Luen sähköposteja sohvalta käsin, ja kuittaan Sportmama DVD tilauksia imettäessäni (samalla televisio auki ja katson ”Miamin täydellisiä naisia” nauhalta. Ja tähän samaan hengenvetoon saatan syödä välipalaa, ja usein tyttö nukahtaa syliin.

-Olen imettänyt ja puuhastellut kotona samaan aikaan mm. etsinyt jotain, hakenut postin eteisestä, hakenut ruokaa jääkaapilta, kirjoittanut postia ym ym ym. Sportmama DVD on myös usein paketoitu yhdessä babyn kanssa!

-Ulos lähteminen, tuuditan vauvaa kopassa ja samalla puen kenkiä ja päällysvaatteita päälle, etsin avaimia, tarkistan hoitolaukun sisällön, otan roskat mukaan toiseen käteen ja unohdan silti jotain kotiin.

-Puhun puhelimessa ja vaunulenkittelen. (Tästä puuttuu toistaiseksi vielä meidän koira).

-Yösyötöissä naputan kännykästä muiden äitien blogeja ja yritän pysyä hereillä uppoutuessani muiden äitien ihmeelliseen maailmaan –  samalla vauvan nauttii yöpalaansa!

yms.!

Ristiäisten kutsukorttiinkin teksti tuli hieman vinoon, kun baby istui sylissä niitä kirjotellessa. Mutta tiedättehän kuitenkin sen tunteen, kun on 101 erilaista asiaa ja kotiaskaretta hoidettavana. Vauva nukkuu päiväuniaan, ja sinä saat hommat vihdoin tehdyksi. Olet hetken aikaa yksin sohvalla ja kunnes mieleesi pulpahtaa ajatus: ”heräisipä vauva jo – on jo niin kovin ikävä pikkuista”! Hullua eikö vain 🙂 Äidin ja vauvan symbioosi on ihmeellinen ja niiiiiin tärkeä asia! (Tätä kirjoittaessani baby on herännyt jo kolme kertaa yöuniltaan, taitaa vaistota, että äiti on noussut jo sängystä. Kohta siis takaisin nukkumaan!) Nukkuva vauva on kyllä kanssa jotain maailman ihaninta. Lastaan voi vaan tuijottaa ja tuijottaa…. ikuisuuden. Äidinrakkaus.

Ennen vauvan syntymää multitasking oli lähinnä tätä:

Kuva

Elämää:

Kuva

Nykyäidin elämän haasteet:

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

 

Kuva

Kuva

Kuva

Tässä vielä linkki, miten PINK tai MIRANDA KERR hoitaa työt & vauvan hoidon! Gisele ei ollut ensimmäinen!

http://doublethink.us.com/paala/2013/12/10/working-while-breastfeeding-gisele-bundchen-shares-another-nursing-photo/

 

Mainokset

Tietoja SPORTMAMA Ansku

Fysioterapeutti, kahden lapsen äiti, yrittäjä, tanssin-ja liikunnanohjaaja. Tule mukaan www.sportmama.fi
Kategoria(t): Raskausaika Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s