SPORTMAMA: Vauva Zumbaa ja ensimmäinen lentomatka 2kk vauvan kanssa

Ensimmäinen zumba kotona vauvan kanssa

sportmama_logo_turquoise_2-1

Ollaan vastasyntyneestä alkaen kuunneltu lattareita ja olen pistänyt merkille, että tyttö nukahtaa salsaa tanssiessa mielellään syliin. Kyllähän äiti aika pitkälle odotusaikaa jaksoi käydä ohjaamassa ja veivaamassa zumbaa ( ja aquazumbaa). Viimesellä kolmanneksella jäi ohjaukset tauolle, kun liitoskivut olivat viedä käveykyvyn. Kuudennella kuulla vielä tanssittiin ja otin yksäreitä parisalsan saloista. Vauva nautti masussa rytmeistä.

Zumbata voi vaikka koko raskausajan, jos kroppa sen sallii. Ohjaajana jouduin jäämään tauolle raskauden vikalla kolmanneksella, kun tosiaan vaivasi liitoskivut ja syke nousi jo huippulukemiin. Suositus on liikkua hikoillen, hengästyen, mutta pitää pystyä puhumaan. Maksimisykkeitä on syytä välttää 15minuuttia pidempään. Voit pienentää liikeratoja ja välttää hyppyjä – tietenkin omaa kehoa kuunnellen. Loppuraskauden aikana vesi on paras elementti liikkumiseen omasta mielestäni.

Tänään innostuin kuuntelemaan zumbalistaani, ja eihän siinä pylly pysynyt paikoillaan! Tanssin vauva sylissä, tyytyväinen tyttö, ja nukahti lopulta äidin syliin. Suloista. Rentoutuu musiikin ja tanssin parissa, kun on mahassa jo tottunut menoon ja meininkiin.

Tyttö on 2kk ja viikon päälle – hän kannattelee päätään sylissä hienosti, ja tanssii sylissä (jalat ottaa kovaa vauhtia!) Neuvolassa saatiin hienot mitat 59cm ja 5680g. 

IMG_4290

Zumbalistani tänään oli

Don omar – danza kuduro

Don omar – zumba

Daddy Yankee – limbo

Willy Chirino – los campeones de la salsa

Thalia – salsa mujer latina

Salsa rai

Samba de orly

Xtreme – te extrano

Salsa – ven devorame otra vez

Tanssiniloa!

Tanssiin käy sama vinkki kuin laulamiseen vauvalle – oma vauva kyllä varmasti nauttii äidin äänestä ja liikkeestä , vaikkei äiti osaisikaan tanssia tai laulaa. Minä en osaa laulaa -ja silti rallattelen kotona useita kertoja päivässä! Tyttö tykkää! Laulatko sinä lapsellesi loruja?

Ensimmäinen lentomatka

Tyttö teki ensimmäisen lentomatkansa Ouluun ja takaisin. Menimme vauvan isoisän 50vuotispäiviä viettämään. Minä pakkasin laukkua huolella – mitä ottaa mukaan? Olimme reissussa yhden yön, ja yövyimme hotellissa. Mieheni sanoi, ettei uskalla lähteä kanssani viikon matkalle, kun yhden vuorokauden vaatteet veivät jo kokonaisen matkalaukun.

Mukaan pakkasin

-Tarpeeksi vaihtovaatteita bodya ja sen semmoista käyttövaatetta (vauva pulauttelee paljon,joten saa kotona pestä usein pyykkiä…)

-Juhlavaatteet (mekko, sukkikset, neuletakki)

-Pulautusrättejä

-Viltti lämmikkeeksi

-Varmuuden vuoksi otettiin tuttipullo ja Naani, vaikka onkin rintaruokinnalla

-Suolatippoja (nenään) nuhan sattuessa – auttaa lentomatkoihin

-Niistäjä nuhan sattuessa

-cuplaton (masuvaivoihin toimii meillä)

-vaippoja ja kertakäyttö peppupyyhkeitä

-pikkupyyhe hoitolaukkuun

-päällisvaatteet haalari, tumput, villasukat, pipo ja kauluri

-kevyempi äitiyspakkauksen hupullinen vetoketjupuku lennolle

-tutti haalariin tuttiremmiin (vaikkei meillä syödä vielä..sanotaan yök!)

-vaunut! ja lämpöpussi (Oulussa oli -5C ja lunta!) Meidän Gessleinit meni hyvin ruumaan! Ne pakattiin muoviin. Vaunukoppa saatiin ottaa koneeseen, koska oli tilaa (tämä vaihtelee tilanteen ja lentoyhtiön mukaan)!

Image

Image

Image

Hoitolaukussa oli pakattu kaikki akuutti. Nesteet minigrip-pussiin.

Oli vaikea pakata omat vaatteet – missä pystyy imettämään ja mitkä mahtuvat päälle?

Lennettiin Finskillä. Ja lennot sujui hyvin! Ei itkua nousussa ja laskussa. Nukuttiin vaan. Kerran taisi herätä syömään menolennolla. Paluulennolla parkaisi ainoastaan kerran, kun viereisellä rivillä itki ”vanhempi ”vauva. Lentokoneessa vauva sai oman turvavyön, ja se kiinnitetään äidin turvavyöhön. Silloin vauva on sylissä kasvot eteenpäin. Omaan lentoyhtiöön kannattaa soittaa ja tiedustella käytäntöjä etukäteen mm. pitkillä lennoilla ”baby basket” on kätevä nukkumapaikka. Lentokoneessa on muuten aika kylmä viima aina, joten meillä oli silkkimyssy päässä koko lennon ajan. Myös viltti hoitolaukussa tuli tarpeeseen lämmikkeeksi ja turvaksi.

Oli hauska nähdä, että paluulennolla oli pari muutakin vauvaa. Eräällä oli kantoreppu, ja se näytti kätevältä kuljetusvälineeltä kentällä. Meillä on rintareppu, kantoliinoja ja manduca, mutta pikkuinen ei näytä vielä viihtyvän niissä. Sylissä muuten kylläkin.

Oulussa tyttö oli ensimmäisessä konsertissaan ja jokelteli ja tanssi iloisesti. Myös nukkui ja söi. Meidän vauva nautti musiikkielämyksestä eturivin katsojana, eikä tarvinnut lähteä kesken kaiken ulos. Reissu teki terää ja huomasimme, että tyttö jopa piti matkustelusta. Jokainen reissu tietenkin on erilainen.

Image

Ystäväni kommentoi loistavasti näin:

”Kaikki lentoyhtiöt ei anna ottaa turvakoppaa matkustamoon, vaikka olisikin tilaa. Oon lentänyt muksujen kanssa aika monta kertaa ja aina ollut yhtä suuri arvoitus, että mitä saa olla matkustamossa mukana. Kap Verdeltä tullessa portilla sanottiin, että vauvan voi pitää kopassa matkustamossa ja sitten, kun päästiin koneeseen, niin koppa pitikin antaa pois. On varmasti hyvä soittaa ja tiedustella etukäteen, mut tilanteet voi välillä muuttua ja sitten on vain mentävä sen muutoksen mukana. Nousun ja laskun ajaksi voi varata esim. tuttipullon, jos on imeväisikäinen lapsi, jotta korvat pysyy paremmin auki. Oon myös joskus imettänyt laskun aikana, kun laskeutuminen on kestänyt niin kauan. Pitkille lennoille extravaippoja ja -ruokaa mukaan muksuille, koska ruumasta ei saa mitään, jos tulee jotain teknisiäongelmia ja ylimääräisiä koneenvaihtoja. Siinä vaiheessa, kun matka on jo muutenkin pitkä ja se itsestä johtumattomista syistä vielä venyy, niin pienten lasten kanssa tarttee huumoria, pari purkkia ruokaa ja paljon vaippoja!”

Pipon löystäminen helpottaa siis kummasti!

Image

Ensimmäinen (äidin) kampaamokäynti

Tyttö saa vielä odottaa omaa kampaamokäyntiään, vaikka tukkaa on ollut paljon heti syntymästä lähtien. Minä kävin luottokampaajallani Nadinella mechelininkadulla töölöössä, Helsingissä kampaamo Revolution Hairilla ja uskalsin ottaa pikkuisen mukaan päikkäriaikaan.

Image

2013

Mielestäni kaiken A ja O on ajoitus. Tyttö nukkuu päivällä pitkät unet yleensä vaunulenkillä ja parvekkeella. Päivä on myös loistoaika käydä mm. Stockmannilla, Ikeassa ym. kun tyttö nukkuu kopassaan. Sain hiuksiini päivityksen ja teki hyvää käydä tekemässä ”omia juttuja!”

Nadine teki hiukset myös Sportmama DVD proggikseen.

Image

2013 Sportmama DVD kansikuvaukset

Image

2013 Sportmama DVD kuvaukset

 

Tietoja SPORTMAMA Ansku

Fysioterapeutti, kahden lapsen äiti, yrittäjä, tanssin-ja liikunnanohjaaja. Tule mukaan www.sportmama.fi
Kategoria(t): Raskausaika Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: SPORTMAMA: Vauva Zumbaa ja ensimmäinen lentomatka 2kk vauvan kanssa

  1. SportMaman DVD tugee on ihan huikeee!!! Super Nadine ja Super Ansku! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s